Selasa, 19 Januari 2010

BANGKITLAH!!!~Ummah memerlukanmu~

Di kaca TV sebuah media perdana di Jawa Indonesia....."Kita semua sudah berdosa! Allah Maha Kuasa! Allah Maha Penyayang! Kembalilah kita semua ke jalan Allah! "Kembalilah ke Yesus Kristus dan Bunda Maryam!"....apakah kesannya kepada masyarakat yang jahil dan lemah imannya di sekitar kita?

Tembok keluli bawah tanah binaan Zionis Arab yang mengepung sempadan Mesir-Gaza.....adakah kita mahu biarkan sahaja projek zalim ini?

Penggunaan kalimah Allah dalam 'Herald - The Catholic Weekly' - Kemudian, ada permintaan untuk menggunakan nama Masjid Kristian menggantikan gereja. Apa pandangan anda?

Sebenarnya terlalu banyak isu2 ummat yang semakin hari membuatkan kita berfikir,Bagaimana untuk bangun bangkit dan mara kembali menjulang dan meninggikan Kalimatullah!Tidak lain tidak bukan bermula dari kesedaran diri sendiri...

Dalam kesibukan kita berimtihan...lupakah kita bahawa dunia semakin tua,ummat semakin parah dan tenat!Apakah kita hanya mampu berdoa,sedangkan Allah memberi qudrat kepada hambaNya untuk bergerak,menyampaikan risalah Lillah..Ayuh syabab ayuh fatayat!!!!BANGUN BANGKIT UNTUK ISLAM!!!!Umat Islam seluruh dunia BANGUNLAH KALIAN!!!!Kita semua kena bekerja keras memerah keringat dan berpenah lelah!Yakinlah penat lelah kite berbayar dengan jannah!!!Mulakan dengan orang yang paling rapat!!!

~Berletihlah..sesunngguhnya manusia yang letih ialah manusia yang besar keinginan dan harapannya untuk Islam!!!~

2 komentar:

  1. betulla ye..semakin terasa dunia hampir ke penghujungnya..satu hentakan untuk terus kuat beramal sehingga hadaf yg dicita2kan tercapai!alahu akbar!..

    BalasHapus
  2. Ameen...kite kena bekerja keras!!

    BalasHapus